Pakistan current affairs mcqs 2023

Current affairs mcqs 2023

we will provide you latest Pakistan current affairs mcqs 2023, this mcqs is essential for both Pakistan and India.

Here are the Recent Current Affairs MCQs

[ez-toc]

*Constitution of Pakistan*

🌟1956

Sections 234

Schedules 6

Chapters 13 and 300 members

🌟1962

Sections 250

Schedues 3

Chapters 12 and 156 members

🌟1973

Sections 280

Schedule 7

Chapters 12… 342

🌟who invented Hydrogen Bomb:

*Edward Teller*

🌟Who invented Atom Bomb/ Nuclear Bomb:

*Oppenheimer*

🌟Headquarter of Human Rights organization

Freedom House :-

Washington

Headquarter of Human Rights Watch:-

New York

Headquarter of UN High Commissioner for Human Rights

Geneva

Pakistan current affairs mcqs

🌟1st commander in chief. F. Messervy

🌟1st Muslim commander in chief. AYUB KHAN

🌟1st chief of army staff. Gen. Tikka Khan..

⭐Skin food is Vitamin C.

⭐Vitamin C is also called Ascorbic Acid it prevents scurvy.

⭐Vitamin C is also necessary for utilization of iron.

⭐The food which contains largest amount of Vitamin C is tomato.⭐Vitamin C is a preventor of infectious disease.

⭐Vitamin C is also called Skin food.

⭐Vitamin C can easily be lost in cooking and food storage.

⭐Vitamin C hastens healing of wounds.

⭐Vitamin C can not be stored in human body.

Important

o City of conference is called to Geneva.

o City of cosmonauts is called to Moscow.

o City of eternal spring is called to Quito.

o City of golden temple is called to Amritsar.

o City of Golden Gate is called to San Francisco.

o City of mosques is called to Dhaka

✅Abdul Hassan Ali Al Masudi is known as “Herodotus of Arabs”.

✅Quaid e Azam is known as “Ambassador of Hindu Muslim Unity”.

✅Sheikh Ahmed Farooqi is known as “Mujaddid Alf e Sani”.

✅Tipu Sultan is known as “Tiger of Mysore”.

_______________________________________________________

Pakistan is divided into____ region according to climate?

  1. a) 2
  2. b) 3
  3. c) 4
  4. d) 5

Right Answer 4

How many prophets are mentioned in Holy Quran?

  1. a) 25
  2. b) 26

Confirm Answer 25

Which prayer was last prayed by Holy Prophet?

  1. a) Asr
  2. b) Magrib

Confirm Answer Magrib

*Important MCQs*🌟🌟

1.Capital of Canada is?

Ans : *Ottawa*

2.First Governor of State Bank of Pakistan is?

Ans : *Zahid Hussain*

3.First State to join Pakistan was?

Ans : *Bahawalpur*

4.First Captain of Pakistan’s Cricket team is?

Ans : *Abdul Hafeez Kardar*

5.Pakistan became UNO member on ?

Ans : *30th September 1947*

6.Lal Suhanra National Park is located in?

Ans : *Bahawalpur*

7.Mossad is the secret agency of?

Ans : *Israel*

8.National Emblem of Pakistan is?

Ans : *Crescent*

9.Currency of Hungary is?

Ans : *Forint*

10.ANP stands for?

Ans : *Awami National Party*

Conclusion of Pakistan current affairs mcqs

we gather these Current affairs mcqs 2023 from authentic books and different websites, so don’t worry all information is true, if you want more current affairs mcqs for the preparation of CSS, PPSC, NTS, FPSC and all other test then stay with us and tell us in comment section which type of mcqs you want, then we will collect and share with you.

For latest current affairs mcqs visit ustadjob.com 

*Best of Luck all Aspirants*

4 thoughts on “Pakistan current affairs mcqs 2023”

Leave a Comment